پرش به محتوا
خانه » آزمایش سل فری

آزمایش سل فری

  • از

 

تست NIPT یا آزمایش سل فری دی ان ای یکی از جدیدترین روش غربالگری برای سندرم داون و سایر ناهنجاری های کروموزومی در جنین است. این نوع تست DNA می تواند بیش از 99 درصد از جنین های مبتلا را به دقت شناسایی نماید. از طرف دیگر به دلیل غیر تهاجمی بودن این آزمایش و اینکه فقط با 10 میلی لیتر خون انجام می شود، خطری برای جنین به وجود نخواهد آورد. در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد آزمایش سل فری مطالب بیشتری را به شما ارائه خواهیم داد.

آزمایش سل فری چیست؟

سندرم داون یا تریزومی 21 تبدیل به یکی از شایع ترین ناهنجاری ژنتیکی در انسان است. به وسیله این سندروم هر 700 نوزاد در هر روز یک نفر دچار آن خواهد بود. تا امروز از سه روش برای این کار استفاده شده است که در دوره‌های مختلف، از آن برای شناسایی اشکالات کروموزومی استفاده می‌شود.

در نتیجه این آزمایشات که انجام می‌شود در حدود 85 درصد از کل موارد سندرم داون شناسایی شده است. به علاوه، درصد بسیار بالایی از سایر ناهنجاری‌های کروموزومی از جمله تریزومی 18 و 13 را می توان با استفاده از این روش شناسایی کرد و از آن پیشگیری نمود.

مشکلات آزمایش سل فری

تست های غربالگری موجود چندین اشکال عمده خواهد داشت. اول اینکه، این تست ها دارای پاسخ مثبت بین 5 تا 10 درصد را خواهند داشت. یعنی آن تعداد از افرادی که آزمایش را انجام داده‌اند، احتمال خطا در تستشان شده است. مورد دیگری که این تست‌ها ممکن است با آن به مشکل برخورد کند، آزمایش زنان باردار نباید با آزمایش‌های دیگر انجام شود.

آزمایشی به نام آمنیوسنتز یا نمونه برداری از مایع اطراف جنین یکی از آن آزمایش‌ها است که به دنبال آن آزمایش ژنتیکی جنین انجام می‌شود. این آزمایش برای تعیین قطعی وضعیت جنین انجام خواهد شد. آمنیوسنتز در گروه مداخلات پزشکی پرخطر قرار می گیرد که باید خطر سقط را در مداخلات پزشکی آن لحاظ کرد.

به همین میزان احتمال سقط جنین در این موارد بسیار زیاد خواهد شد. از دیگر مشکلات این آزمایش نتایج کاذب آن است که منجر می‌شود که فرد یا پزشک گمراه شود. برای اطمینان حاصل کردن باید حتما به راهنمایی‌های پزشک خود توجه کنید.

شرایط آزمایش سل فری

در آزمایش سل فری باید حتما نکاتی را در نظر داشت. اولین و مهم‌ترین نکته آزمایش در زمان درست انجام شود. بهترین زمان برای انجام آزمایش هفته دهم بارداری و پس از آن خواهد بود. حتما به تغذیه خود توجه کنید و نباید معده فرد خالی باشد. از دو روز قبل از خوردن قرص‌های آسپرین و سایر قرص‌های مرتبط با خون پیشگیری نمایید.

نباید مادر ترسی داشته باشد، زیرا تنها 10 سی سی از خونش برای این آزمایش کافی است و نیاز به مقدار بیشتری نیست. در عموم آزمایشگاه‌های کشور جواب این آزمایش بین 7 تا 10 روز کاری آماده می‌شود و فرد می‌تواند برای تفسیر جواب آزمایش سل فری به پزشک معتمد خود مراجعه کند. حتما در مورد وزن مادر با پزشک مشورت‌های لازم انجام گیرد تا بتوان نتیجه درست از آزمایش گرفته شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *